El projecte

“ODS. Mirades des de la il·lustració” és una iniciativa de la Fundació Mainel i el Màster en Disseny i Il·lustració de la Universitat Politècnica de València.

Forma part d’un projecte més ampli anomenat “Drets Humans i Objectius de Desenvolupament Sostenible. Congrés i exposició”, finançat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana.

Se sol insistir que la sostenibilitat té tres dimensions fonamentals: l’ecològica, la social i l’econòmica. No obstant açò, des de fa anys se subratlla també la importància d’una quarta dimensió, la cultural, que resulta fonamental per a l’assoliment efectiu de les altres tres. Dins d’ella ens sembla especialment rellevant el paper que l’art pot exercir en la consecució del desenvolupament sostenible. D’ací va sorgir la idea de posar en relació l’II Congrés Internacional de Drets Humans amb l’organització d’una exposició itinerant centrada en els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible.

El projecte pretén millorar i enfortir la comunicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, partint del convenciment que la cultura visual és una eina efectiva per a generar canvi social.  El disseny gràfic i la il·lustració són dos instruments de comunicació capaces de captar l’atenció del públic, millorar la transmissió de conceptes, i oferir missatges clars i memorables.

És per açò que s’estable la col·laboració amb el Màster de Disseny de la Universitat Politècnica de València en el curs 2017/2018, per a difondre i conscienciar al seu professorat i alumnat sobre l’Agenda 2030. Com a fruit del treball de sensibilització, s’ha dissenyat l’exposició de cartells sobre els ODS i les il·lustracions dels quals es mostren en aquesta web i són de lliure utilització, sota llicència Creative Commons.

Crèdits

Els artistes